Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că anul școlar începe la data de 14 septembrie

Informații privind începerea noului an școlar 2020-2021, în contextul pandemiei cu coronavirus, au fost făcute publice arădenilor prin intermediul unui comunicat de presă trimis de către Inspectoratul Școlar Județean Arad. Reprezentanții instituției declară că 14 septembrie este ziua în care școala se va relua.

Decizia de redeschidere fizică a școlilor se va lua, în spiritual descentralizării, de către consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ, autorități locale, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de situația epidemiologică de la acea vreme, după mai multe scenarii (verde, galben, roșu).

Noul an școlar va începe pe 14 septembrie 2020. Dorința noastră este să oferim un învățământ de calitate tuturor copiilor, dar și să asigurăm protejarea sănătății tuturor celor implicați în procesul educațional – elevi, profesori și părinți.

Marius Gondor (inspector școlar general)

Pentru a face realitate dorința deschiderii pe 14 septembrie, IȘJ anunță că se vor lua în calcul trei scenarii:

  • verde (cu risc scăzut sau inexistent, sub un caz nou cu Covid-19, detectat din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori ) – când toți elevii merg la școală;
  • galben (risc mediu, între 1 și 3 cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) – când o parte dintre cursuri se vor desfășura în școli, o parte în mediul online;
  • roșu (când la mai mult de trei cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) când școala se închide și învățământul continuă online.

Aceste scenarii se vor implementa în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. Așadar, decizia se descentralizează la nivel de judeţ, prin raportare la contextul specific fiecărei unități de învățământ și localități, aceasta fiind asumată de către școală, inspectorat școlar și autoritățile locale.

Foto: Alexandra Koch

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.