UTA a promovat în Liga I la fotbal

După un campionat tulburător, lovit de pandemie când echipa-fanion a Aradului ocupa locul fruntaș în liga secundă, UTA a reușit să treacă de play-off-ul ligii secunde pe primul loc și să promoveze în Liga I! Jucătorii alb-roșii au primit la finalul meciului de la Pitești (finalizat cu 1-1) medaliile și trofeul de campioni.

Ultima oară când au mai promovat în teren în prima ligă a fotbalului din România a fost acum 18 ani. După o istorie recentă tumultuoasă în care UTA a fost vândută și forțată să înceapă din nou din Liga a IV-a cu o personalitate juridică înființată de oameni apropiați administrației locale (care a făcut-o de-a lungul timpului să fie susținută financiar în proporție de 90% din bugetul local) aceasta a fost aproape să promoveze și în finalul campionatului 2015-2016 și 2016-2017. Meciurile de baraj împotriva Voluntariului, respectiv ACS Poli, nu au fost însă povești de succes. Ediția 2019-2020 a Ligii a II-a a fost dominată de UTA care a câștigat poziția de lider și nu și-a mai pierdut. Nici măcar după pandemie și starea de urgență, când după depunctare, distanța de 11 puncte față de locurile 2 și 3 au fost înjumătățite.

Roș-albii au revenit în elita fotbalului românesc

După fluierul de final al partidei în jur de 500 de suporteri s-au adunat pe platoul din fața Primăriei Arad. Aceștia au sărbătorit promovarea „Bătrânei Doamne” într-o atmosferă euforică. Visul unui oraș greu încercat din punct de vedere fotbalistic a fost îndeplinit și UTA va juca din nou în Liga 1. Toți arădeni iubitori de fotbal sunt mândri pentru echipa de fotbal fanion a orașului!

Nu dăm niciodată înapoi!UTA ARAD!

Publicată de Lucian Danila pe Duminică, 2 august 2020

În primul rând vreau să le mulțumesc celor două persoane extrem de importante în viața mea, soția mea, Claudia și fiului meu, Eric. Medalia asta este pentru ei, știu cât de mult m-au susținut și cât de mult au suferit alături de mine. Tocmai de aceea, le mulțumesc că sunt în viața mea și sper să trăim cât mai multe momente de acest gen în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

laszlo balint

#UTA #Arad #Liga1

Publicată de Andrei G. Fuliaș pe Duminică, 2 august 2020

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.