USR schimbă candidatul pentru Primăria Arad și îl aruncă în cursă pe Adrian Wiener

Noul candidat propus pentru Primăria Arad din partea USR este Adrian Wiener. Într-o conferință de presă organizată în fața Palatului Administrativ, reprezentanții USR au anunțat că în interiorul filalei, la nivelul conducerii, s-a luat hotărârea ca Sergiu Vlad se renunțe la candidatura sa și să lase locul unui alt membru mai „potrivit” pentru ultima perioadă.

În vremuri de război, trebuie să te conducă generalii, în vremuri de pandemie trebuie să te conducă medicii,” spun reprezentanții Uniunii în evenimentul organizat la Km0 din Arad. Astfel își motivează aceștia deciziei venite în urma unei discuții foarte serioase în cadrul organizației, propunând un primar medic în persoana lui Wiener, în locul antreprenorului Vlad care ar urma să îi fie atribuit locul de viceprimar. Hotărârile menționate ar urma să fie validate de membrii USR Arad, care trebuie să-și dea votul în sfârșitul de săptămână și pentru acest al doilea candidat pentru Primărie.

Octavian Iercan, președintele PLUS Arad, s-a pronunțat în acord cu varianta colegilor săi de alianță politică și este convins că „Wiener va pune bazele reconstrucției Aradului și o va face prin profesionalism și respect pentru cetățean.” Actualul senator USR a mai candidat pentru funcția din vârful Primăriei Arad în 2016, din partea M10, obținând atunci 2,28%, adică 1220 de voturi.

De la competiția democratică la sondajul de opinie

Se spune pe surse că de fapt sondajul de opinie a decis până la urmă candidatul USR, deși cu un an în urmă, reprezentanții partidului înființat de Nicușor Dan au promis că vor veni cu o metodă inedită de a selecta cel mai bun și reprezentantiv candidat din rândul useriștilor. După o competiție internă deschisă oricărui membru, în septembrie 2019, filiala locală a USR își anunța candidatul pentru Primăria Arad în persoana lui Sergiu Vlad, primul deputat al partidului în Arad după alegerile din decembrie 2016.

Când demarau competiția, cei de la USR spuneau că „alegerile interne din USR sunt un spectacol al democrației în Arad, un proces cu care USR se mândrește.” Aceștia insistau pe faptul că soluțiile pentru Arad ale candidaților trebuie făcută din timp, „pentru simplul fapt că așa este normal și firesc.” În lunile ce au trecut de la desemnarea lui drept candidat, Sergiu Vlad și-a prezentat o parte dintre soluții, deși multe dintre materialele de comunicare erau concentrate pe drumurile județene, zona de responsabilitate în Consiliul Județean Arad a lui Sergiu Bîlcea, fost candidat al PNL la Primărie. Toate aceste propuneri au fost aruncate la gunoi odată cu renunțarea la candidatură.

Propunerile lui Wiener pentru municipiul Arad și problemele locuitorilor săi nu sunt cunoscute, doctorul fiind mai concentrat pe soluții pentru întreaga Românie, cum este cazul recent votatei inițiative legislative ale sale privind limitarea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Rămâne de văzut dacă în cele două luni cât mai sunt până la ziua alegerilor va putea face acest lucru într-un mod convingător pentru arădeni.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.