[INFOGRAFIC] 4,44% – Testări COVID-19 în România la 13 iulie 2020

Numărul de teste pentru identificarea COVID-19 în România de la începutul pandemiei până astăzi a ajuns la 854.241 de oameni. Astfel, procentul de 4,44% din totalul populației a crescut cu 0,40 de procente în ultima săptămână.

Procentul înregistrat de țara noastră rămâne sub cel al statelor din Estul Europei de dimensiuni similare, cum este Polonia, Belarus sau Serbia. Cu toate acestea, România este pusă pe lista galbenă și roșie de către alte state din Europa din cauza raportării numărului crescut de persoane infectate în săptămâna ce a trecut.

În paralel cu testarea care se face pe criterii necunoscute de către cetățeni, întreaga dezbatere din societate și mass-media este legată de legea carantinării propusă de Guvern într-un termen mult întârziat după decizia CCR privind neconstituționalitatea măsurilor din perioada stării de urgență. Ca atare, nimeni nu discută despre procentul de persoane infectate raportat la numărul ridicat de testări. Pentru prima dată în mai bine de două luni când aceste teste au atins săptămânal cifra de 82.759.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.