Președinta Comisiei Europene în campanie electorală pentru un partid din Croația

Alegerile parlamentare din Croația scot la iveală parti-pris-urile politice de la cel mai înalt nivel al guvernării Uniunii Europene. Asimilată unei conduceri mai degrabă tehnocrate, în această vară avem dovada că cei din vârful Executivului U.E. sunt politicieni, care la fel ca toți politicienii fac campanii electorale pentru partidele din care fac parte.

Membru al Partidului Popular European (PPE), formațiunea politică conservatoare și naționalistă din Croația, HDZ, rulează în aceste zile un clip de promovare în care apare președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta este înregistrată, alături de alți politicieni din PPE din Statele Membre, promovând sloganul de campanie al formațiunii croate: Sigurna Hrvatska (în traducere Croația Sigură).

Acest lucru nu este doar incorect sau imoral din toate bunele-practici de până acum, ci și împotriva Codului de Conduită al membrilor Comisiei Europene (2018/C 65/06), după cum se precizează clar:

Alin. 2 (…) Dacă intenționează să candideze la un mandat electoral sau să aibă un alt rol activ în cadrul campaniei electorale, membrii se abțin de la participarea la activitățile Comisiei pe întreaga perioadă în care participă în mod activ la campanie și cel puțin pe durata campaniei. (…)

Articolul 9 – Participarea în politica națională pe durata mandatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.