[PRESA sub LUPĂ] Tramvaiele din Arad, între călători plouați și călătorii întârziate

Pe prima pagină și pe webiste-ul deținut de trustul de presă, JurnalArădean publică o enormitate: „În 2019, Compania de Transport Public Arad a transportat, în total, peste 26,5 milioane de călători.” Evident, cuvântului călători îi lipsește un i, fiind vorba în realitate de numărul de călătorii. Asemeni luminii politicii locale, Gheorghe Falcă, lipsa i-urilor devine un trademark al oamenilor care conduc Aradul, în administrație, politică și presă.

Citind mai departe articolul, aflăm că nu este o greșeală, ci așa s-a dorit relatată activitatea Companiei de Transport Public Arad în 2019. Cel mai probabil raportul instituției specifica aceste lucruri și anume că „25.190.073 de călători, au fost transportaţi de tramvaiele care circulă prin Arad, iar restul de 1.321.639 de călători au fost transportaţi de autobuzele CTP” pe o „distanţă totală de 3.043.758 de kilometri, în timp ce autobuzele au pacurs o distanţă totală de 513.141 de kilometri”, cu o viteză medie de 16,78 km/h pentru tramvaie, respectiv 21,73 km/h pentru autobuze.

Stațiile de tramvai – „Cad stropii, cresc nervii!”

În ciuda milioanelor de kiloetri și alte statistici inedite, cele 26 de milioane de călători așteaptă după tramvaie în ploaie. De pe Facebook, acest canal care înlocuiește tot mai mult presa tradițională, aflăm și că la fiecare ploaie arădenii care așteaptă tramvaiele sunt plouați. Consilierul municipal PSD, Cosmin Buruc, atrage atenția că acoperitoarele pentru stațiile de tramvai practic nu există în cartiere. Iar acolo, în cele câteva locuri unde sunt, cei 2m pătrați sunt degeaba.

Arădenii nu pot să se înghesuie unul în altul! Designul este nefericit datorita faptului că ploaia nu cade tot timpul perpendicular, iar golurile dintre elementele acoperitoarei o fac inutilă.

Cosmin Buruc (PSD)

Făcând referire la recentul scandal privind studiul de fezabilitate pentru panouri meteo, consilierul spune că și cu acestea, pentru venirea tramvaielor vechi de 40-50 de ani arădenii vor aștepta tot în ploaie în lipsa unei soluții imediate pentru modernizarea acoperitoarelor și stațiilor. Despre întârzieri trebuie scris un articol întreg, numai pe acest subiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.