PNL continuă numirile politice în Consiliile de Administrație

Ce legătură are un realizator de emisiuni TV cu administrarea Aeroportului din Timișoara? Această întrebare, deși pare de bun-simț, nu pare să fi fost pusă de către PNL în momentul în care partidul l-a numit pe Lazăr Faur, fost prezentator la un post local de televiziune, în Consiliul de Administrație al Aeroportului Traian Vuia din Timișoara.

Știrea a trecut aproape neobservată în esența ei. Ce s-a publicat drept doi arădeni care ajung în administrația Aeroportului din Timișoara ar fi trebuit să fie, pentru o presă independentă, un motiv de indignare. Pentru că Lazăr Faur, fost candidat al PNL Arad la Camera Deputaților în 2016, plasat în 2020 de liberali în fruntea aeroportului nu are nicio legătură cu aeronautica. Din Consiliul de Administrației au fost însă înlocuiți directorul general al aeroportului și decanul Facultății de Management din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Este adevărat că după televiziune Faur a trecut la administrarea unei clinici medicale private, InfoMedica. Deși a fost secretar al Primăriei din comuna Petriș în urmă cu mulți ani, acesta a intrat în atenția publică când a devenit moderator al emisiunilor InfoTV, unde critica aspru politicienii momentului din Arad.

De la candidat pentru Parlament la administrarea Aeroportului în 4 ani

În campania din 2016 declara că guvernarea Cioloș este opera PSD. Într-o emisiune pe care de data aceasta nu o modera, ci la care era doar invitat, Lazăr Faur declara despre guvernarea Cioloș că a fost planul PSD pentru a fi în opoziție față de guvern în perspectiva viitoarelor alegeri. Celălalt invitat, membru PSD, l-a descris astfel: „deși sunteți un om nou în politică, aveți discursul unui PDL-ist vechi.

Lazăr Faur (PNL)

La începutul anului 2020, managerul clinicii private anunța că își lansează din nou candidatura pentru un loc pe lista PNL la alegerile parlamentare. În acel moment, mulți se întrebau dacă va prinde un loc eligibl, în urmă cu 4 ani fiind mult sub ceea ce putea obține partidul la urne. Odată cu numirea în administrația Aeroportului din Timișoara, este posibil ca acea întrebare să-și fi primit răspunsul.

Fotografie: Costi Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.