Jucătorul de tenis Novak Djokovic, infectat cu coronavirus

Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, a anunţat marţi că testul privind infectarea cu noul coronavirus a ișit pozitiv, deși nu prezintă simptome. Acesta va intra în autoizolare pentru următoarele 2 săptămâni și va repeta testul peste 5 zile.

Testele au fost efectuate în contextul evenimentului Adria Tour, organizat de tenisman în Croația, la Zadar desfășurându-se etapa a doua. La Belgrad a debutat competiția, pe un stadion plin, în care nu au existat măsuri de impunere a purtării măștii, iar jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, și chiar au cinat împreună.

Testările au relevat că mai mulți jucători sunt infectați

Viktor Troicki, a fost infectat cu Covid-19, alături de soţia sa însărcinată. Grigor Dimitrov, Borna Coric şi apropiaţii acestora fiind deja pe listă după participarea la Adria Tour. Marko Paniki, preparatorul fizic al lui Djokovic, precum şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost printre cei testaţi pozitiv la noul coronavirus. Soția, Jelena Djokovic, a fost testată pozitiv, în timp ce rezultatele copiilor sunt negative.

Turneul a fost organizat cu ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune să joace din nou și să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă. Novak Djokovic regretă profund fiecare caz individual de infectare și speră că numărul celor contaminaţi să nu crească. Adria Tour a fost anulat.

Foto: James Boyes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.