[INFOGRAFIC] 3,28% – Testări COVID-19 în România la 22 iunie 2020

Testările pentru identificarea COVID-19 în România de la începutul pandemiei până astăzi au atins 630.374 oameni. Aceasta reprezintă 3,28% din totalul populației țării noastre, prima dată când a fost depășită cifra 2. Față de acum o săptămână, testările au continuat să scadă însă numărul celor infectați anunțat de către Guvern a crescut.

Cu un număr de 8.105 teste / zi, România scade o poziție din clasamentul celor 44 de țări din Europa*, ocupând locul 31. Din 1 iunie numărul de teste a scăzut în fiecare săptămână: 74.770, 68.043, 62.343, iar în ultima săptămână 56.736.

Primele 10 state la numărul de testări pentru prezența noului coronavirus au ajuns la un procent de peste 10% din populație, iar top 3 (Luxemburg, Malta, Islanda) au depășit 20%! Recent, președintele SUA, Donald Trump a declarat că nu vor mai testa populația pentru ca numărul să nu crească. Însă ce nu va mai crește este numărul din statistici, pe când cei infectați se vor înmulți cel mai probabil, doar că nu se va cunoaște public acest lucru!

*UE27, SEE (Islanda, Norvegia, Liechtenstein), Marea Britanie, Elveția, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Moldova, Ucraina, Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.