Liga Campionilor la fotbal se reia în august

După multe deliberări, Lisabona va fi gazda „Final 8” în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume. Înainte de pandemia cu coronavirus, acest lucru trebuia să aibă loc la Istanbul, în Turcia. Însă forul UEFA a decis ca orașul Da Luz, din Lisabona, va organiza etapa semifinalelor și finala, iar Jose Alvalade ar urma să găzduiască o parte din meciurile din sferturile de finală.

Calendarul sezonului 2019-2020 al Champions League

Așa cum explicam anterior, forul continental a prioritizat competițiile interne, dându-le acestora șansa să se încheie, urmând ca Champions League și Europa League să aibă loc abia în august.

Sferturile, semifinalele și finala Ligii Campionilor vor avea loc în intervalul 12 august – 23 august. Returul optimilor de finală va avea loc în weekendul 7 – 8 august. Locațiile pentru aceste partidele rămase de jucat se vor stabili în iulie. Cele 4 meciuri care și-au disputat în primăvară doar manșa tur și care vor juca în primul sfârșit de săptămână sunt:

Bayern Munich - Chelsea (3-0)
Manchester City - Real Madrid (2-1)
Juventus - Lyon (0-1)
Barcelona - Napoli (1-1)

Sferturile de finală vor avea loc pe 12, 13, 14 și 15 august. În sferturi s-au calificat deja PSG, Atalanta, Atletico Madrid și Leipzig.

Semifinalele: 18 și 19 august;

Finala: 23 august.

Calendarul preliminariilor pentru Liga Campionilor 2020-2021 se suprapune

Formaţia care va câştiga Liga 1 din România va intra în preliminariile Ligii Campionilor înainte ca actuala ediţie să se fi încheiat! Astfel, primul tur este programat pentru 18 – 19 august. O altă noutate este că nu se vor mai juca meciuri tur și retur. Pentru a ajunge să joace efectiv în Champions League campioana țării noastre va avea de disputat 5 meciuri pentru: câte unul în fiecare din primele 3 tururi preliminare şi 2 în play-off.

Programul preliminariilor în Champions League 2020-2021

Turul 1: 18 – 19 august

Turul 2: 25 – 26 august

Turul 3: 15 – 16 septembrie

Play-off: 22 – 23 și 29- 30 septembrie (dublă manșă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.