[INFOGRAFIC] 2,98% – Testări COVID-19 în România la 16 iunie 2020

Un total de 573.638 de testări pentru identificarea COVID-19 au avut loc în România de la începutul pandemiei până astăzi. Cifra reprezintă 2,98% din totalul populației țării noastre. Față de acum o săptămână, testările au scăzut cu câteva mii pe zi, ajungând la 8.906 / zi.

Primele 5 țări într-un clasament de 44 de state din Europa* au înregistrarte procente de peste 14% din populație testată. Acestea sunt Malta, Islanda, Luxemburg, San Marino, Danemarca. În următoarele 5 intră țări cu populație mai numeroasă, cu procente sub 14 dar peste 9, numărându-se aici Lituania, Cipru, Spania, Regatul Unit și Portugalia.

România își menține poziția cu numărul 30 deși față de data de 8 iunie aceasta a testat 62.343 de cetățeni aflați pe teritoriul țării noastre. În contextul în care reprezentanți ai PNL nu mențin regulile de distanțare socială, deși testarea s-a diminuat, nu este de mirare că numărul infectărilor au crescut aproape în fiecare zi.

*UE27, SEE (Islanda, Norvegia, Liechtenstein), Marea Britanie, Elveția, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Moldova, Ucraina, Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.