[INFOGRAFIC] 2,66% – Testări COVID-19 în România la 8 iunie 2020

România a ajuns la 511.295 de testări pentru COVID-19 până astăzi. Această cifră reprezintă 2,66% din totalul populației țării noastre. Față de totalul anunțat la data de 1 iunie, au fost efectuate încă 68.043, testările ajungând la o medie de 9.720 / zi.

Cu primele țări în topul celor 44 de state din Europa apropiindu-se de 20%, procentul din populație testată în România nu se apropie nici măcar de standardul pe care și l-a asumat Guvernul. La data de 8 iunie, statistica arată că s-au efectuat 1.000 de teste pe zi mai puțin ca săptămâna precedentă. Din toate țările analizare, România a urcat 2 poziții, ocupând locul 30.

Președintele Iohannis a declarat în amiaza zilei de marți că „Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Nu a specificat nimic însă despre numărul de testări precum și anchetele epidemiologice, dacă chiar se fac acestea și Statul nu este preocupat doar cu numărul amenzilor și a sumelor încasate, conform cu ultimele declarații ale reprezentaților din Guvern.

*UE27, SEE (Islanda, Norvegia, Liechtenstein), Marea Britanie, Elveția, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Moldova, Ucraina, Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.