[INFOGRAFIC] 2,30% – Testări COVID-19 în România la 1 iunie 2020

România a ajuns la 443.252 de testări pentru COVID-19 până la data de 1 iunie. Această cifră reprezintă 2,30% din totalul populației țării noastre. Cu 74.770 mai multe decât cele efectuate până la data de 25 mai, testările ajung la o medie de 10.681 / zi, încă sub ținta asumată de Guvernul Orban cu aproape o lună în urmă.

Procentul este important pentru că oferă amploarea cu care responsabilii cu gestiunea pandemiei de coronavirus monitorizează răspândirea. Într-un stat de mărimea și întinderea României, astfel de testări sunt relevante . Acum, când traficul intern și mai ales cel internațional se reia, este dificil Dintr-un total de 44 de state din Europa*, România ocupă poziția a 32-a în clasamentul privind numărul de testări proporțional cu numărul locuitorilor.

Dacă pentru prima oară a fost depășit procentul cu cifra 1 în față, fără nicio schimbare notabilă a țării noastre în rând cu celalte, primele 10 state au toate peste 7% din populații testate pentru prezența COVID-19.

  1. Islanda
  2. Malta
  3. San Marino
  4. Luxemburg
  5. Lituania
  6. Danemarca
  7. Cipru
  8. Spania
  9. Portugalia
  10. Belgia

*UE27, SEE (Islanda, Norvegia, Liechtenstein), Marea Britanie, Elveția, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Moldova, Ucraina, Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.