„Doar” 3 dezinformări electorale dinspre PNL Arad în ultima săptămână

Pe măsură ce trec lunile, se poate observa presiunea campaniei electorale pe candidați. Mai ales pe cei care nu stau foarte bine în sondaje, cum este Sergiu Bîlcea. Poate și de aceea se vehiculează tot mai mult varianta lui Călin Bibarț drept candidat al PNL la Primăria Arad. Acesta este totuși un membru fidel al fostului PDL care a dat direcția principală noului PNL după fuziunea din 2014. Pe când Sergiu Bîlcea a fost un candidat al Alianței USL, primarul interimar de acum Bibarț fiind prefect și adversar declarat al Alianței. Anii au trecut, iar perioada pandemiei a scurtat mult posibilitatea de a face campanie electorală tradițională. Așa că s-a trecut la multe dezinformări directe.

Podul inexistent și hârtii scoase din context

Chiar dacă vin din zone politice diferite înainte de 2014 și Sergiu Bîlcea distorsionează adevărul la fel cum o face manipularea lui Călin Bibarț. Într-un comunicat de presă al PNL, arădenii sunt informați că noul pod gândit peste Mureș, în prelungirea străii Andrei Șaguna, a ajuns la faza de proiectare. Însă, cum au demonstrat cei de la SpecialArad, acest lucru este fals!

Nu există proiectul tehnic, acesta fiind nici plătit, nici măcar redactat, căci firma proiectantă nu a fost contractată încă, iar cei cu care s-au pozat cei doi politicieni menționați mai sus sunt echipa de proiectanți care „pregătesc doar terenul”.

Așadar titlul comunicatului este în mod direct mincinos, iar poza este manipulatorie. Documentele la care Sergiu Bîlcea indică folosind degetul mijlociu ar fi de fapt parte din Studiul de Fezabilitate, cu care și fostul primar Gheorghe Falcă se laudă ori de câte ori are ocazia la televiziunile prietene cu PNL.

Cele 2,9 milioane lei anunțate pentru UTA, de negăsit!

Fondurile către UTA, anunțate în conferință de presă și pe Facebook de către candidatul desemnat de PNL la Primăria Arad, nu se regăsesc undeva într-un act oficial. La ultima ședință a Consiliului Local Municipal, a fost ridicată această problemă fără un răspuns clar din partea administrației PNL. „UTA are toate condiţiile pentru promovarea în Liga I: a fost aprobat bugetul de 2,9 milioane de lei prin Centrul Municipal de Cultură”, declara în urmă cu o săptămână Sergiu Bîlcea. Doar că banii sunt de negăsit. Aceștia nu apar:

  • nici în bugetul Centrului de la începutul anului 2020,
  • nici în a doua sesiune pentru proiecte cu fonduri nerambursabile, acolo unde UTA este câștigătoare notorie de mulți ani, deoarece aceasta nu a fost încă lansată,
  • nici toate sumele necheltuite din cauza pandemiei (2,3 milioane lei) ce nu au fost redirecționate către clubul de fotbal, cu toate că a existat o rectificare de buget în care s-au votat modificări în bugetul CMC.

Cu alte cuvinte, o dezinformare. Probabil va avea loc, cândva, această operațiune financiară. Însă a o prezenta ca și cum ea ar fi avut deja loc nu este decât o tehnică electorală. Pe care suporterii UTA nu o gustă, având în vedere întârzierile de ani de zile pe care trebuie să le îndure la Stadionul Francisc Neuman.

„Noutatea” pietonală Mețianu

Topul de săptămâna trecută este încheiat cu o ciudățenie. Enumerată în prezentarea din Piața Avram Iancu, prezența străzii Mețianu între străzile pietonale pe care cei din administrația PNL doresc să le reglementeze, a stârnit nemulțumirea și curiozitatea unor arădeni. În fond aceasta este pietonală de aproape un deceniu, însă interesul administrației locale pentru ea a pălit pe măsură ce s-au îndepărtat de perioadele electorale. Nemai vorbind de neajunsurile tehnice și de execuție pe care locuitorii și comercianții le reclamă începând din 2011 și care nu au fost încă remediate nici astăzi. La întrebarea unui arădean legată de Mețianu vicepreședintele CJA răspunde precizând că „noutatea este dată de sistemul special de iluminat.” Dacă și această chestiune de detaliu, cum a fost agățarea umbrelelor colorate în urmă cu câțiva ani, este o chestiune prezentată drept înnoire a orașului, se ridică multe semne de întrebare privind viitorul unei administrații PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.