Primarul Bibarț (PNL) prins cu dezinformarea

În cazul teraselor demolate în weekend în Arad, lipsa de comunicare dintre factorii de decizie a fost evidentă. La mijlocul săptămânii primarul interimar Călin Bibarț (PNL) a încercat să își salveze imaginea. Doar că a dezinformat. Și astel s-a decredibilizat și mai mult în fața arădenilor.

Hotărârea nr. 29, de vineri 15 mai, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a luat prin surprindere Primăria. Anunțul Prefecturii prin care toate terasele care ocupă spaţii pe trotuare în municipiul Arad sau în alte localităţi din judeţ vor trebui demolate în termen de 3 zile pentru ca circulaţia pietonală să se poată face prin păstrarea distanţei fizice sanitare l-a făcut pe Călin Bibarț, fost prefect între anii 2009 – 2012, să declare că în sprijinul celor din HoReCa afectați de această decizie, le va da voie municipalitatea să amplaseze „GRATUIT măsuțe cu umbreluțe.

Pe parcursul săptămânii însă, analizându-și reacția care a stârnit nemulțumiri între cei din domeniu, a venit cu un nou anunț. Probabil a cântărit la această decizie proiectul de hotărâre privind eliminarea taxelor depus în martie de către consilierii municipali ai PSD în proiectul acestora de Susținere a Micului Patronat? Sau anunțul din 12 mai al celor din USR că vor strânge semnături pentru a face realitate acest ajutor pentru cei din HoReCa?

A apărut în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 69/2020, prin care Guvernul României lasă la latitudinea administraţiilor locale posibilitatea de a face reduceri de taxe şi impozite la spaţiile comerciale care, în cele două luni de zile în care a fost decretată starea de urgenţă, nu au putut desfăşura activităţi economice. Vom iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu (…)

Călin Bibarț (PNL)

Anunțul primarului interimar nu a venit ca urmare a presiunilor adversarilor politici ci datorită unei știri apărute la Timișoara, administrație condusă tot de către PNL. După câteva ore de la apariția pe site-ul tion, Călin Bibarț face o transmisiune live dezinformând că „a apărut” acea Ordonanță a Guvernului. Doar că actul menționat apăruse deja DIN 14 MAI, în Monitorul Oficial nr. 393, cu o zi înainte de hotărârea CJSU de desființare a teraselor ÎN 15 MAI! Este cunoscut faptul că în politică se îndoaie adevărul din când în când, dar PNL a reușit performanța de a prezenta drept noutate un lucru apărut cu 7 zile în urmă. Este drept și că reprezentantul PNL spune că „a văzut că a apărut”, însă faptul că nu a văzut așa ceva mai repede, având în vedere că este coleg cu liberalii din Guvernul Orban, îl descalifică și mai mult în fața arădenilor care aveau mai multe pretenții după promisiunile de ani de zile ale PNL că ei vor realiza multe lucruri dacă au toată puterea de decizie în România.

  1. Pingback: PNL și dragostea pentru Piața Avram Iancu – Independentul
  2. Pingback: „Doar” 3 dezinformări electorale dinspre PNL Arad în ultima săptămână – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.