Împărații Romani, așa cum ar fi arătat în realitate

Arta întâlnește istoria în proiectul artistului Salva Ruano. Acesta a folosit tehnici moderne pentru a reda la viață busturile conducătorilor din Roma Antică. Astfel, împărați cunoscuți cum sunt Nero sau Caesar, pot fi văzuți așa cum ar fi arătat cel mai probabil în realitate.

Reconstituirile extrem de realistice ale împăraților romani impresionează oamenii de pretutindeni. Folosind materiale și tehnici care sunt utilizate și la Hollywood, sculpturile antice se transformă într-o versiune aproape reală a persoanelor istorice. Artistul a recreat copii după statuile existente cu ajutorul unui silicon similar cu pielea umană, iar pentru decorațiuni a folosit fie păr uman fie animal. Rezultatul este cu adevărat spectaculos!

Sculpturile realistice ale lui Salva Ruano sunt importante pentru că oferă contemporanilor, în special celor mai tineri, o notă de realism a istoriei. Alături de colorizarea filmelor de arhivă sau propagandă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aceste eforturi artistice atrag mai multă atenție istoriei, un subiect considerat frecvent drept neinteresant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.